FIGHTERHJERTE

FIGHTERHJERTE:

Utrykket «blod, svette og tårer» når nye høyder.

Selv om det i disse tider regner kjølig ute, er det store muligheter for å få en varm kulturopplevelse. I kjelleren på Rogaland teater står en fokusert Roar Kjølv Jenssen, og fører med stor entusiasme publikum inn i en av Norges største idrettsutdøveres historie. Stykket Fighterhjerte kan defineres som en spennende, nær og noen ganger humoristisk reise gjennom Ole Klemetsens liv.

Roar Kjølv Jenssen klarer med sitt spill å fylle et hvert hjørne av den lille kjellerscenen, både ved bruk av brytning i temporytmer og ved å kommunisere med sitt publikum. Sakte svinger han den høyre armen, etterfulgt av den venstre, samtidlig som han beskriver grunnlaget til hver lille bevegelse. Deretter tar han tak i gitaren, og synger en sang om at media av og til kan oppføre seg som «ei kjerring.»

Utrykket «Blod, svette og tårer» når i denne forestillingen nye høyder, og er en setning som godt kan forklare Ole Klemetsens varige kamp, både i ringen og i livet utenfor. Medfølelse og respekt er noe som ligger i lufta, når filmen av Klemetsen i egen person ruller på den bakerste veggen.

En sport som ikke bærer med seg mye fokus, og som den eldre generasjonen helst vil forby, er etter denne kvelden blitt noe man har en litt større forståelse for. En idrett som får særs liten plass i media, har blitt satt i et nytt lys. Man får muligens og en liten lyst til å begynne å øve på høyrefinter og knockout.
Det kokes ned til at dette er en forestilling som er verdt å få med seg, om man ønsker å lære noe nytt. Kanskje et stykke som er for de litt spesielt interesserte, men likevell et stykke som fenger de fleste.

Vist 290 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Flott forestilling, så hvis Rogaland teater setter opp ekstraforestillinger; løp & kjøp!

omkultur

Følges av 83 medlemmer.